Metamorphosis Balatonensis

Alakot öltő sziklatömbök, dallammá formálódó hangok, hozzá rendeződő vöröskövek.

A közösségi alkotás folyamatában alakot öltő kövek, dallammá formálódó hangok, épületekké szerveződő vöröses sziklatömbök – az átlényegülő anyag titokzatos világába enged betekintést, igézően szép természeti környezetben az a rendezvénysorozat, melynek során bárki művésszé válhat Alsóörsön, az AMFI-ban.  
A sorozat nyitóakkordjának szánt, hazai és külföldi alkotók részvételével megrendezett összművészeti fesztivál 2023. augusztus 13-19. között kerül sor. Az érdeklődők, amellett hogy előadásokon nyerhetnek bepillantást a zene-, a képző- és az építőművészet titkaiba és fortélyaiba, az előadó és a kurzusokat tartó hazai és nemzetközi művészek vezetésével ki is próbálhatják magukat szobrászként, zeneszerzőként, ének- vagy éppen építőművészként is. Vagy ha kedvük tartja, színpadra lépve, közösen énekelhetik el a saját maguk komponálta dalokat. 
A programsorozat célja a térség életében meghatározó szerepet játszó vöröskő köré szerveződő évezredes életformák és hagyományok feltárása, dokumentálása és újrafogalmazása a modern művészet eszközeivel – közösen készített szobrok, épület-szerkezetek és közösen komponált hangok formájában, a helybeliek és a távolabbról érkezők bevonásával. 
A részvétel minden érdeklődő számára nyitott.  


A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jön létre.

Időpont

2023.08.13 10:00 - 08.19 20:00

Kategória

fesztivál

Helyszín

AMFI Alsóörs

8226 Alsóörs, Varázserdő u. 3 . • 30/101-1290 • info@amfi.hu