Bemutatkozunk

Bármilyen hihetetlen, de az alsóörsi Amfiteátrum az 1970-es évekig vöröskő-bányaként funkcionáló kőfejtő volt, tehát nem az ókorból származik. A helyszín különleges milliővel rendelkezik. A rekultiváció után harminchat soros, félköríves vöröskőből készült nézőteret alakítottak ki a hegyoldalban, mely több éven keresztül felejthetetlen nyári színházi előadások színtere volt. A hely kiváló akusztikájú, egyedi hangzással bír.

2018 végén kezdődött a felújítás és a csodálatosan újjáépített szórakoztató komplexumot 2021 nyarán vehette újra birtokba a nézőközönség egy nagy sikerű megnyitó keretében 

A helyszín páratlan és egyedülálló: a Csere-hegy vörös sziklafalába vájt, sűrű erdő által szegélyezett, kivételes atmoszférájú terület. Az itt található vörös homokkövek, a helyiek számára különleges értékkel és jelentéssel bírnak, hisz évszázadokon át munkát és megélhetést biztosítottak elődeik számára, ezáltal értéket teremtve és közvetítve generációk közt. A kövek a község egyedi építészetében, szobrászatában, műemlékeiben máig is őrzik őseik kitartó és fáradhatatlan munkája iránti tiszteletet.


Szeretettel várjuk a családokat, barátokat, sporttársakat, társaságokat, csoportokat, művészeti klubokat, cégeket, iskolákat, óvodákat az ország minden pontjáról színes rendezvényekkel, programokkal, foglakozásokkal, táborokkal, kiállításokkal, előadásokkal. 

Szeretnénk, ha az AMFI egy olyan közösségi-, kulturális- és élménytér lenne Alsóörs szegletében, ahol szemet gyönyörködtető, egyedülálló természeti környezetben minőségi időt tölthet együtt szeretteivel, családjával, barátaival, kollégáival, ismerőseivel, életre szóló élményt szerezne nálunk. Célunk, hogy megismertessük közönségünket a helyi értékekkel, hagyományokkal, környezettel, kultúrkincseinkkel, és sokszínű szórakozási lehetőséget biztosítsunk a hozzánk látogatóknak.

8226 Alsóörs, Varázserdő u. 3 . • <a href="tel:+36301011290">30/101-1290</ä> • info@amfi.hu