Planetárium


MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB PLANETÁRIUMA!

Az ország legnagyobb Planetáriumában nem mindennapi impulzusban lehet részük az ide látogatóknak. A legmodernebb digitális technológia segítségével varázsolja el nézőit az égi mozi. Planetáriumunk célja a csillagászati ismeretek terjesztése, közelebb hozni a nézőkhöz a világűr rejtelmeit különböző korosztályok számára. Ezen kívül művészeti, szórakoztató, tudományos és ismeretterjesztő tartalmak közül választhat a közönség.  A széles programkínálatból mindenki megtalálhatja a saját ízlésének, életkorának, érdeklődésének megfelelő műsort. A felejthetetlen élményért a prémium minőségű, nagyteljesítményű 4k, UHD Lézer-Foszfor Hibrid Projectorunk, illetve a világvezető planetáriumi rendszereit forgalmazó cég az Evans & Sutherland Digistar szoftvere a garancia.


MŰSORKÍNÁLATUNK

AZ UNIVERZUM CSODÁI (The Hot And Energetic Universe)
A film egyedülálló, látványos vizualizációk segítségével mutatja be a mai, modern csillagászat eredményeit, a legfejlettebb földi és orbitális obszervatóriumokat, az elektromágneses sugárzás alapelveit, és a nagy energiájú asztrofizikával kapcsolatos természeti jelenségeket. Mindezt könnyen érthető, de szórakoztató formában, a tudományos tényeket szem előtt tartva. A film hossza 30 perc. 

FÖLDÖNKÍVÜLI VILÁGOK NYOMÁBAN (Out there – The Quest for Extrasolar Worlds )
Ez a film a korai kezdetleges science fiction filmeken, és a legmodernebb űrmissziókon keresztül mutatja be, hogy az emberi kíváncsiság évezredek óta arra késztet minket, hogy tekintetünket az égre szegezzük, új és távoli világokat fedezzünk fel és ismerjünk meg. Ellenállhatatlan erő hajt minket, hogy megtaláljuk az esetlegesen létező ismeretlen és rendkívüli életformákat az Univerzum titokzatos birodalmában, melybe lélegzetelállító felvételeken keresztül nyerünk betekintést. A film hossza 30perc.

AZ UNIVERZUM FANTOMJA (Phantom of the Universe)
Az univerzum fantomja a sötét anyag, amelyet eddig csak gravitációs hatásai révén észleltünk, bár becslések szerint az univerzum teljes tömegének jelentős részét teszi ki - láthatatlan, és még közel sem tudunk róla mindent. A kutatók az éjszakai égboltot szkennelik, és ultraérzékeny földalatti részecskedetektorokat terveznek a rejtélyek megoldásának reményében. Gyere, tarts velünk ebben a rendkívül látványos és izgalmas nyomozásban, mely az ősrobbanástól a világ legnagyobb részecskeütközőjében száguldó protonokon át vezet.
A film hossza 27 perc.


A SÖTÉT ANYAG MISZTÉRIUMA (The Dark Matter Mystery)
Mi tartja össze a Galaxisokat? Mik az Univerzum építőkövei? Mitől néz ki az Univerzum úgy ahogy ma ismerjük? A kutatók a világ minden tájáról próbálnak választ adni ezekre a kérdésekre. Ma már tudjuk, hogy az Univerzum körülbelül egynegyedét egy rejtélyes ragasztó tölti ki: a sötét anyag. Ez a planetáriumi előadás a kortárs asztrofizika legnagyobb küldetésére és kihívására kalauzol el varázslatos képi világával. A film hossza 38 perc.

SZIMAT KAPITÁNY AZ ŰRBEN
Hiszünk benne, hogy a Naprendszerünk megismerése korosztálytól függetlenül ugyanolyan fontos. Ezért régóta készülünk rá, hogy egy olyan filmet is vetíthessünk az AMFI planetáriumában, amely a kisgyermekek számára is könnyedén érthető és játékosan, gyereknyelven sajátíthatnak el fontos tudást az univerzumról!

Főszereplői Szimat kapitány (kutyus), Tuk (tukán) az altiszt és a tényleges információt átadó Központi számítógép. Szóba kerül a Naprendszer felépítése, a bolygók elhelyezkedése, legfőbb tulajdonságaikról, az űrutazásokról és egyéb érdekességekről. Látványos képek és felvételek segítségével szemléletesen mutatja be Naprendszerünket és amit egy gyermeknek tudni érdemes! A gyermek nem csak szemlélőként van jelen, hanem az alkotás aktívan bevonja a nézőt a cselekménybe.  A film 34 perces és 3-8 éves korosztálynak szól.


Átmenetileg zárva.NYITÁS: MÁJUS 5!
Csoportok részére már áprilistól elérhetőek szolgáltatásaink, szabad időpontokról az alábbi elérhetőségeinken tájékozódhat: info@amf.hu, +3630/101-1290 

Előszezon (május 5-május 31.)
Planetáriumi vetítések:
Péntek: 17.00
Szombat: 11.00, 11.30, 15.00
Vasárnap: 11.00, 11.30

Főszezon (június 1-szeptember 3.)
Planetáriumi vetítések:
Hétfő-Péntek: 17.00, 18.00
Szombat-Vasárnap: 11.00, 11.30, 17.00, 18.00

Utószezon (szeptember 4 - október 31.)
Planetáriumi vetítések:
Péntek: 17.00
Szombat: 11.00, 11.30, 15.00
Vasárnap: 11.00, 11.30


JEGYÁRAK
Felnőtt: 2.400 Ft
Gyermek: 1.800 Ft
Családi jegyár: 7.000 Ft (2 felnőtt és 2 gyermek vagy 1 felnőtt 3 gyermek)

Alsóörsi lakosoknak: 2.000 Ft
Alsóörsi gyermekeknek: 1.500 Ft

Kedvezményes csoportos jegyárainkról és szabad időpontokról az alábbi elérhetőségen tájékozódhat: info@amfi.hu


8226 Alsóörs, Varázserdő u. 3 . • 30/101-1290 • info@amfi.hu