Planetárium

Planetárium

Magyarország egyik legnagyobb planetáriuma, mely korszerű digitális technológia segítségével művészeti, szórakoztató, tudományos és ismeretterjesztő tartalmak szerepelnek a kínálatban magyar és idegen nyelveken.

Az ország legnagyobb Planetáriumában nem mindennapi impulzusban lehet részük az ide látogatóknak. A legmodernebb digitális technológia segítségével varázsolja el nézőit az égi mozi. Planetáriumunk célja a csillagászati ismeretek terjesztése, közelebb hozni a nézőkhöz a világűr rejtelmeit különböző korosztályok számára. Ezen kívül művészeti, szórakoztató, tudományos és ismeretterjesztő tartalmak közül választhat a közönség. Magyar- és idegennyelvű előadásokat nézhetnek meg nálunk, mely különleges kiegészítője lehet egy alternatív nyelvórának, földrajzórának is. A széles programkínálatból mindenki megtalálhatja a saját ízlésének, életkorának, érdeklődésének megfelelő műsort. A felejthetetlen élményért a prémium minőségű, nagyteljesítményű 4k, UHD Lézer-Foszfor Hibrid Projectorunk, illetve a világvezető planetáriumi rendszereit forgalmazó cég az Evans & Sutherland Digistar szoftvere a garancia.


MŰSORKÍNÁLATUNK

  • Az Univerzum csodái (The Hot And Energetic Universe)

A film egyedülálló, látványos vizualizációk segítségével mutatja be a mai, modern csillagászat eredményeit, a legfejlettebb földi és orbitális obszervatóriumokat, az elektromágneses sugárzás alapelveit, és a nagy energiájú asztrofizikával kapcsolatos természeti jelenségeket. Mindezt könnyen érthető, de szórakoztató formában, a tudományos tényeket szem előtt tartva.
A film hossza 30 perc. 

  • Földönkívüli világok nyomában (Out there – The Quest for Extrasolar Worlds )

Ez a film a korai kezdetleges science fiction filmeken, és a legmodernebb űrmissziókon keresztül mutatja be, hogy az emberi kíváncsiság évezredek óta arra késztet minket, hogy tekintetünket az égre szegezzük, új és távoli világokat fedezzünk fel és ismerjünk meg. Ellenállhatatlan erő hajt minket, hogy megtaláljuk az esetlegesen létező ismeretlen és rendkívüli életformákat az Univerzum titokzatos birodalmában, melybe lélegzetelállító felvételeken keresztül nyerünk betekintést.
A film hossza 30perc.

  • Az Univerzum fantomja (Phantom of the Universe)

Az univerzum fantomja a sötét anyag, amelyet eddig csak gravitációs hatásai révén észleltünk, bár becslések szerint az univerzum teljes tömegének jelentős részét teszi ki - láthatatlan, és még közel sem tudunk róla mindent. A kutatók az éjszakai égboltot szkennelik, és ultraérzékeny földalatti részecskedetektorokat terveznek a rejtélyek megoldásának reményében. Gyere, tarts velünk ebben a rendkívül látványos és izgalmas nyomozásban, mely az ősrobbanástól a világ legnagyobb részecskeütközőjében száguldó protonokon át vezet.
A film hossza 27 perc.

  • A sötét anyag misztériuma (The Dark Matter Mystery)

Mi tartja össze a Galaxisokat? Mik az Univerzum építőkövei? Mitől néz ki az Univerzum úgy ahogy ma ismerjük? A kutatók a világ minden tájáról próbálnak választ adni ezekre a kérdésekre. Ma már tudjuk, hogy az Univerzum körülbelül egynegyedét egy rejtélyes ragasztó tölti ki: a sötét anyag. Ez a planetáriumi előadás a kortárs asztrofizika legnagyobb küldetésére és kihívására kalauzol el varázslatos képi világával.
A film hossza 38 perc.

VETÍTÉSEK

H-V 10.00 és 18.00
K és CS 18.30 angol nyelvű vetítések!
Sz és P 18.30 német nyelvű vetítések!

JEGYÁRAK

Felnőtt: 2.400 Ft
Gyermek: 1.800 Ft
Családi jegyár: 7.000 Ft (2 felnőtt és 2 gyermek vagy 1 felnőtt 3 gyermek)

Alsóörsi lakosoknak: 2.000 Ft
Alsóörsi gyermekeknek: 1.500 Ft

Csoportos kedvezményes jegyárainkról, kérje kedvező ajánlatunkat!

8226 Alsóörs, Varázserdő u. 3 . • <a href="tel:+36301011290">30/101-1290</ä> • info@amfi.hu