Metamorphoses Balatonensis

Metamorphoses Balatonensis

Összművészeti workshop- és fesztiválsorozat Alsóörsön, az AMFI-ban beavatás az átváltozás titokzatos világába

A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával jött létre.
Metamorphosis Balatonesis - közösségalkotás és alkotó közösség
Pályázati kód: OC-PLX/2-2021/302283
Támogatás összege: 40.000.000 Ft

2022. augusztus 8 és 14. között rendezik meg Alsóörsön, az egykori kőbánya helyén létesített amfiteátrumban és turisztikai látogatóközpontban, az Amfi-ban, a VEB 2023 programsorozatába illeszkedő, „Metamorphoses Balatonenis” elnevezésű összművészeti fesztiválsorozatának első eseményét, egy 1 hetes nemzetközi zenei, építészeti és szobrászati workshopot. 
 
A közösségi alkotás folyamatában alakot öltő kövek, dallammá formálódó hangok, épületekké szerveződő vöröses sziklatömbök – az átlényegülő anyag titokzatos világába enged betekintést, igézően szép természeti környezetben az a rendezvénysorozat, melynek során bárki művésszé válhat Alsóörsön, az AMFI-ban.  
A sorozat nyitóakkordjának szánt, hazai és külföldi alkotók részvételével megrendezett első összművészeti találkozóra 2022. augusztus 8-14. között kerül sor, melynek keretében augusztus 12-13. között workshopot tartunk, ahova a nagyközönséget is várjuk. Az érdeklődők, amellett hogy előadásokon nyerhetnek bepillantást a zene-, a képző- és az építőművészet titkaiba és fortélyaiba, az előadó és a kurzusokat tartó hazai és nemzetközi művészek vezetésével ki is próbálhatják magukat szobrászként, zeneszerzőként, ének- vagy éppen építőművészként is. Vagy ha kedvük tartja, színpadra lépve, közösen énekelhetik el a saját maguk komponálta dalokat. 
A 2023. augusztusáig tartó programsorozat célja a térség életében meghatározó szerepet játszó vöröskő köré szerveződő évezredes életformák és hagyományok feltárása, dokumentálása és újrafogalmazása a modern művészet eszközeivel – közösen készített szobrok, épület-szerkezetek és közösen komponált hangok formájában, a helybeliek és a távolabbról érkezők bevonásával. 
A sorozat záró rendezvénye, egy egész héten át tartó összművészeti (szobrászati, zenei és építészeti) fesztivál és közösségi alkotótábor 2023. augusztusában kerül megrendezésre. 
A részvétel minden érdeklődő számára nyitott.  
 
Metamorphoses Balatonensis Összművészeti workshop- és fesztiválsorozat Alsóörsön, az AMFI-ban | Amfi (amfialsoors.hu)

  


8226 Alsóörs, Varázserdő u. 3 . • 30/101-1290 • info@amfi.hu